Sunday, August 23, 2009

ramadhan yg mulia....

time aku post psl ramadhan ni...da msuk 3 hari umat islam kat seluruh dunia berpuasa. Aku cuma sempat puasa sehari jer kat umah...puasa 2 hari aku da kembali ke bumi USM...pastu biler smpai sini...cafe x bukak la plak...x pasal2 kena kuar g BJ dgn aida semata2 nk bukak puasa...hehehe. Sedar x sedar ni da masuk thn ketiga aku berpuasa sbg seorang student...kira da thn terakhir la mksdnyer. Hmmm...cptnyer la masa berlalu...lps ni x dpt la nk bukak puasa dgn kwn2. Agak2nyer dpt ke kitorg nk bukak puasa sama2 mcm skrg in the future? hmm...harap2 ada lg la kesempatan tu.

Thursday, August 20, 2009

cahaya gemilang...

video kat bwh ni...fvrt aku...ada org buat utk sums up aktiviti cahaya gemilang utk sem 3 & sem 4...enjoy jer k
video

Thursday, August 13, 2009

convEX 2009...

huhuhu...da lama x update blog...dlm s'mggu lbh gak rasanyer. Biasa la...bz skit..dgn asgmnt...g interview org kat KL...pastu ada lak presentation...penat2...huhuhu. Mggu ni mggu konvokesyen kat USM & kebanyakan U lain yg ada kat Malaysia nih. Mcm biasa la...bila da start mggu konvo...maka bermulalah conVEX...mcm2 ada kat convEX nih...gerai2 mknan...gerai cenderamata...gerai jual baju...mcm2 lg la. Tp of course la yg jd tumpuan aku gerai mknan (wakaka). Sebelah mlm plak ada persembahan dr student USM sndr yg mewakili persatuan2 yg ada kat USM nih. Biler jln2 kat convex...pastu tgk student2 yg da grad nih...rasa mcm x sabar nk hbiskn study...pastu grad. Syok jer tgk diorg pegang bunga...teddy bear...pastu pkai bju cantik2...amik gmbr dgn family...dgn kwn2...tgk diorg hepi jer. Aku mula membayangkn mcmner aku grad nnt. Mak dgn abang akan msuk dlm dewan pastu yg lain tggu kat luar. Pastu biler aku da kluar dr dewan tu msti mak aku mcm terharu sbb aku da grad...confirm2 mak nangis masa tu...huhuhu. Tp biler fikir2 blik...aku rasa mcm xnk hbis study la plak sbb nnt biler da hbis study kena berpisah dgn kwn2...msg2 bwk haluan sndr...msti susah da nk jumper diorg biler da hbis study. Harap2 bln diorg still keep in touch dgn diorg smua biler da hbis nnt. Aku msti rindu kehidupan aku sbg student biler da hbis study...huhuhu. Student's life is great...

Saturday, August 1, 2009

THE PROPOSAL...



huhuhu...s'mlm g tgk wayang dgn kak rehan, jijah & muni...tgk citer THE PROPOSAL lakonan the gorgeous SANDRA BULLOCK & the handsome RYAN REYNOLDS (fell in love with him...hahaha). Klaka la citer tu...not bad. Citer psl seorang wanita yg sggp buat apa2 termasuk sruh pembantu peribadi dia kawin olok2 dgn dia semata-mata utk dptkn kewargenegaraan Amerika. Banyak gak la yg aku belajar dr filem ni...tentang nilai sebuah keluarga...tentang kejujuran yg ptut ada dlm dr setiap mnusia. Dlm citer ni Sandra Bullock di gambarkn sbg seorg editor-in-chief yg berjaya dan seorang yg tegas. Aku suka karakter mcm ni sbb menggambarkn yg wanita ni mmg blh berjaya dan blh berdikari. Tp kesian gak kat karakter dia sbb dia gak digambarkn sbg seorg yg sunyi dan kesunyian yg dia alami tu la yg menyebabkn dia jd seorang yg cold-hearted sbb dia xnk dikecewakan. Ryan Reynolds lak karakter dia pembantu peribadi yg memahami bos dia. Walaupun dia ni anak org kaya dr Alaska tp dia xnk bergantung harap pd hasil kekayaan family dia...so,dia berdikari dgn g cri keje kat New York. Walaupun ayah dia paksa2 dia mewarisi kekayaan keluarga,tp dia xnk. Family values pun byk digambarkn dlm filem ni. Tentang mcmner keluarga tu ptut bersatu padu dlm susah atau senang kehidupan. Pendek kata filem ni mmg best...dgn pemandangan Alaska yg cntik...sejuk jer mata memandang. Rasa mcm nk g tgk skli lg jer...huhuhu.